DaVinci Resolve lataus ja asennus

DaVinci Resolven voi asentaa itselleen täysin ilmaiseksi ilman aikarajoitusta tai kokeilujaksoa. Sen voi asentaa sekä Windows-, Macintosh- ja Linux-tietokoneisiin.

DaVinci Resolve on siis ladattavissa täysin ilmaiseksi, mutta siitä on saatavilla myös maksullinen Studio-versio. Ilmaisversiossa on jo kaikki tarpeellinen ainakin perustason editointia ajatellen eikä siinä ole edes rajoittavia tekijöitä, kuten vaikkapa aikarajaa. Ilmaisversiossa voi myös kokeilla maksullisen Studio-version ominaisuuksia, mutta tällaisia videoita ei voi julkaista. Julkaisu kyllä onnistuu, mutta lopulliseen videoon syntyy vesileima silloin, jos ilmaisversiossa on käytetty Studio-versioon kuuluvia tehosteita. Tällaiset tehosteet ovat kuitenkin suunnattu ammattilaisille ja niitä ei tarvita perustason kevyissä videoprojekteissa.

Maksullinen Studio-versio tukee enemmän erilaisia videotiedostomuotoja, kodekkeja, frame rate -arvoja, resoluutioita, mutta ilmaisversiollakin voi toteuttaa liki millaisia videoita tahansa. Esimerkkinä ilmaisversiolla voi editoida ja julkaista 4K-videoita, kun taas maksullisen Studio-versio tukee 8K-videoita ja jopa 32K-videoita! Toisin sanoen ilmaisversio kattaa kaikki perus- ja harrastekäytössä tarvittavat ominaisuudet eikä maksullista Studio-versiota tarvita, kuin laajemmissa ja ammattitason videoprojekteissa.

Maksullinen versio Studio-versio maksaa $295 eli noin 350 € (huomioiden verot). Se on kuitenkin vain kertamaksu, jonka jälkeen kaikki päivitykset ovat ilmaisia.

Julkaisuun liitetyt avainsanat

asennus davinci resolve ilmaiseksi lataus studio