Mikä on DaVinci Resolve?

DaVinci Resolve on yksi markkinoiden monipuolisimmista videoeditoreista. Se kilpailee suoraan Adobe Premiere Pro:n ja muutaman muun maksullisen ja ammattimaisen videohjelmiston kanssa, mutta mikään muu videoeditori ei pysty tarjoamaan yhtä monipuolisesti ominaisuuksia, kuin DaVinci Resolve.

Blackmagic DaVinci Resolve

DaVinci Resolven avulla voidaan leikata ja trimmata videoraitoja, säätää ääniraitoja, luoda tehosteita, tekstittää ja hallita värejä – kaikki yhdellä ja samalla sovelluksella. Monissa kilpailevissa videosovelluksissa joudutaan käyttämään useampia erillisiä sovelluksia esimerkiksi videoiden leikkaamisen, tehostetuotannon ja äänen muokkauksen välillä. DaVinci Resolve sen sijaan sisältää kaikki ominaisuudet samassa paketissa.

DaVinci Resolve on syntynyt alkujaan pelkkänä videon värinhallintasovelluksena, mutta vuosien saatossa se on laajentunut ja kehittynyt täydelliseksi videoeditointipaketiksi sisältäen leikkaamisen ja trimmaamisen, äänen käsittelyn ja tehostetuotannon. Se on myös kasvattanut suosiotaan tasaiseen tahtiin ja viime vuosien aikana kiinnostus ohjelmaa kohtaan on lähtenyt entistä kovempaan nousuun. Esimerkiksi moni tunnettu YouTuben Premiere Pro -käyttäjä on vaihtanut DaVinci Resolveen.

Kenelle DaVinci Resolve sopii ja mitä sillä voi tehdä?

Videoeditoinnin tarve kasvaa koko ajan ja videot koskettavat nykyisin miltei jokaista sosiaalisen median parissa työskentelevää henkilöä. Videon avulla on mahdollista kertoa asioista viihdyttävästi ja tehokkaasti. Videot myös voidaan viedä yhtä hyvin televisioon kuin some-kanavillekin. DaVinci Resolve on erittäin laaja ja monipuolinen kokonaisvaltainen videoprojektihin tarkoitettu sovelluspaketti, jolla voi toteuttaa periaatteessa mitä tahansa aina kevyistä some-videoista Hollywood-tason videoprojekteihin.

Useimmissa videosovelluksissa tulee ennen pitää rajoitteita esimerksi tehosteiden, äänen muokkauksen tai värikorjailun kohdalla. DaVinci Resolvessa nämä kaikki asiat ovat suoraan yhden ja saman sovelluksen sisällä omina sivuinaan, jolloin jokaisen sivun voi kuvitella olevan eräänlainen pienoissovellus yhden laajemman sovelluksen sisällä. Kokonaisvaltainen paketti mahdollistaa erittäin paljon, mutta toisaalta sen kokonaisvaltainen tunteminen ja kaikkien ominaisuuksien oppiminen vaatii tietysti aikaa ja harjoittelua. Kannattaa osallistua avoimelle DaVinci Resolve -kurssille tai hankkia suomenkielinen opas, jonka avulla tutustut ohjelman ominaisuuksiin ja työkaluihin.

DaVinci Resolvessa (ilmaisversiossakin) on ominaisuuksia vailla muille jakaa. Ominaisuuksista hienoimmiksi ja suosituimmiksi nousee erityisesti värinhallinta ja värien muokkausmahdollisuudet, joita varten ohjelma on alun alkaen kehitettykin. Lisäksi DaVinci Resolvessa on mahdollisuus muokata jopa 2000 ääniraitaa yhdessä ja samassa projektissa, hyödyntää keinoälyyn perustuvia automaattiominaisuuksia, leikata ja editoida jopa 32K-tarkkuudella olevia videoita jne. Itse asiassa DaVinci Resolve sisältää nykyisin kaikki videoiden leikkaamiseen ja editointiin tarvittavat ominaisuudet jo suoraan ilmaisversiossa. Myös valmiita tehosteita löytyy todella kattavasti, mutta osa erityisesti keinoälyyn pohjautuvista tehosteista kuuluu vain maksulliseen Studio-versioon.

Julkaisuun liitetyt avainsanat

blackmagic davinci resolve